3 dagen, 3 nachten

première op 28 maart 2024 in het Théâtre Jean Vilar, Louvain-la-Neuve

In 3 dagen, 3 nachten is de choreografie van Louise Vanneste zowel menselijk als geologisch. Door het prisma van geologische fenomenen zoals de metamorfose van mineralen, de chemische werking van vuur, fotosynthese en de vorming van een storm, worden toestanden van aanwezigheid gevormd, gekenmerkt door een dynamiek in constante modulatie, tussen de bepaling en de onbepaaldheid van een lichaam, een figuur en een materiaal. 

De scenografie is gebaseerd op begrippen als diffusie en lichtbreking en roept soms een tastbare geologie op, soms het abstracte territorium van een choreografie.

Het geluid, elektronisch en ruimtelijk, omvat een literair kader in de vorm van een choreografische getuigenis die het lichaam contrasteert, aanvult, in spanning zet of zelfs vervangt. De letterlijke aard van een tekst die getuigt van een lichaam in beweging verbreedt de choreografische indruk die aan het publiek wordt aangeboden.

Uit deze choreografische, thematische, geluids- en visuele uitdagingen wordt een sciencefiction epos geweven dat zonder vooruit te lopen, zowel het geologische als het menselijke oproept, de tijdelijkheid van dag en nacht.


Concept & choreografie
Louise Vanneste

In samenwerking met
geluid: Cédric Dambrain
Dramaturgie: Sara Vanderieck
Scenografie et licht: Arnaud Gerniers
Samenwerking artistiek: Paula Almiron & Anja Röttgerkamp
Diffusie, productie & administratie: Alma Office – Alix Sarrade & Andrea Kerr

Productie: Louise Vanneste / Rising Horses
Coproductie: Charleroi danse, Pole Sud CDCN Strasbourg
Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles