Blind Spot

première op 25 september 2023 in het Auditorium Sophie Dessus (Uzerche)en op 26 en 27 in de Espace Noriac (Limoges)

Blind spot is een theatrale en muzikale voorstelling in zes tableaus, gecreëerd door vijf vrouwelijke artiesten die hun talenten, culturen en humor combineren ten dienste van een nieuw verhaal voor onze mensheid.
Blind spot is een poëtische en politieke reis die een nieuwe kijk biedt op ons sociale lichaam, waarin ongelezen boeken worden gekoppeld die niettemin in ons geheugen en onze rechtssystemen zijn gegrift, waarin de onuitgesproken woorden van de geschiedenis worden gekoppeld aan de impliciete vooroordelen die in tv-series of TikTokées worden verkondigd, op het openbare plein worden bezongen en zelfs de meest intieme relaties verraderlijk infiltreren.

Blind spot bevraagt niet-universele codes in het licht van economische en politieke kwesties, om voor de duur van een voorstelling de mogelijkheid zichtbaar te maken om verhalen anders te vertellen om de wereld anders te bewonen en een toekomst “in gemeenschappelijkheid” op te bouwen.

Zodat, zoals Rodney Saint-Éloi het zo treffend uitdrukte: “racisme, dat woord zonder horizon, niet alle ruimte inneemt… en zodat we de zon nooit uit het oog verliezen”.


Francophonies en Limousin: Carole Karemera et Hassiba Halibi pour «Blind Spot» (FR)


Spel Hassiba Halabi, Cécilia Kankondaet, Carole Karemera
Tekst Hassiba Halabi
Co-regie Carole Karemera et Lee Fou Messica
Dramaturgie Sara Vanderieck
Muzikale compositie Hassiba Halabi

Productie Ishyo arts centre (Rwanda), Amounra (België) en Espace Bernard-Marie Koltès (Frankrijk)
In samenwerking met Les Francophonies – Des écritures à la scène en Théâtre de la Poudrerie
Met de steun van
het Institut français/des mots à la Scène, het M.A.R.S en Théâtre Varia.
In residentie bij het Sophie Dessus auditorium in Uzerche en de Conseil départemental de la Haute-Vienne / Espace Noriac