C LA VIE

Een eigentijdse initiatiereis
WERELDPREMIERE 17-18 augustus 2023 @ Tanz im August Berlin (DE)

C La Vie is een nieuwe etappe in het werk van choreograaf Serge Aimé Coulibaly en in zijn virtuoze, genereuze, geëngageerde en krachtige dans, die bruist van wilde energie. Zoals in elk van zijn creaties laat Serge Aimé Coulibaly zich inspireren door Afrikaanse culturen, inwijdingsrituelen, de rol van maskers en het woord, en koppelt hij deze aan de hedendaagse mondiale context.

Met C la Vie volgt Serge Aimé Coulibaly de grote traditie van inwijdingsverhalen en creëert hij een stuk dat resoluut hedendaags is dankzij het gebruik van lichamen, stem, muziek en video.

De 9 performers komen samen op het podium – een openbaar plein waar alles kan gebeuren en niets verloren is. Terwijl ze dit avontuur aangaan, kijken ze naar onze hedendaagse wereld en ons leven, met zijn vaak rampzalige en complexe realiteit. Ze benaderen deze transitie naar andere mogelijkheden zonder antwoorden of einddoelen vooraf, maar met één enkel engagement: haar samen beleven en vormgeven.

Op het podium komen de elementen samen om de thema’s van de waanzin van onze tijd, haar lelijkheid, het groteske spektakel van onze maatschappij met haar grote lege toespraken, de herhaling van de geschiedenis en ook vreugde te bevragen en te verkennen.

In deze voorstelling nodigt Serge Aimé Coulibaly ons uit om onze keuzes als mens en als burger in vraag te stellen: Waarom en hoe kunnen we zin geven aan ons leven?CREDITS

Productie Faso Danse Théâtre

Concept & choreografie Serge Aimé Coulibaly

Assistent choreograaf Sigué Sayouba

Creatie en uitvoering Jean Robert Koudogbo-Kiki, Ida Faho, Angela Rabaglio, Guilhem Chatir, Djibril Ouattara, Arsène Etaba, Bibata Maiga, Dobet Gnahoré en Yvan Talbot

Zang Dobet Gnahoré

Muziek Yvan Talbot aka Doogoo D

Dramaturgie Sara Vanderieck

Artistieke assistent Hanna El Fakir

Lichtontwerp Emily Brassier

Artistiek concept scenografie, kostuums en video Eve Martin

Videast John Pirard

Costumière Mira Van den Neste

Technisch coördinator Thomas Verachtert

Lichttechniek Hermann Coulibaly

Geluidstechniek Andreas Le Roy

Stage manager Dag Jennes

Productie manager Arnout André de la Porte

Spreiding Frans Brood Productions

Coproductie Charleroidanse (BE), Kampnagel Hamburg (DE), Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer Berlin (DE), La Rampe-La Ponatière Echirolles (FR), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (LU), Festival RomaEuropa (IT), Festival Culturescapes Basel (CH), Münchner Kammerspiele (DE), KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg Brussel (BE), Festspielhaus Sankt-Pölten (AT)

Met de steun van de Vlaamse overheid en La Fédération Wallonie-Bruxelles, Service Général de la Création Artistique – Service de la Danse

 C la vie wordt gecreëerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.