S T I L L L

Als Pieterjan Vervondel, de drummende helft van Madensuyu, en Mirko Banovic, de bassende linkerhand van Arno, muzikale plannen smeden, dan spitst het muzieklandschap de oren.

Madensuyu bouwde 25 jaar compromisloos, integer en intens aan een eigenzinnig en meesterlijk parcours in het spanningsveld tussen noise, melodie en experiment. Pieterjan Vervondel en partner Stijn Ylode De Gezelle creëerden een geheel eigen muzikale taal. In 2018 nam de band afscheid van het podium. Maar het bloed van drummer en mede componist Pieterjan Vervondel kruipt waar het niet gaan kan.

Deze maal zien we hem aan het werk met een nieuw project, en een nieuwe metgezel. Enter Mirko Banovic, bassed in Belgium, die een heel divers en interessant parcours kent. Hij nam de bas ter hand bij eindeloos veel projecten en bands: van Jane Birkin tot An Pierlé, van dEUS tot Adamo, van experimentele noise tot Flat Earth Society.

De Belgische stemkunstenares en performer Prisca – Agnes Nishimwege met Rwandese roots, vervoegt beide mannen al snel. Zij deelde het podium met Jeroen Perceval, Gregory Frateur of Zino Moons en is lid van het multidisciplinaire collectief e-c-h-e-l-o-n.

In het aparte seizoen 2020-2021 werd S T I L L L geboren. Vervondel, Banovic en Nishimwege investeerden in de creatie van deze nieuwe band en muziek: improviseren, nummers schrijven, repetities, de sound minutieus goed krijgen, de eerste try-outs en een opnamesessie van eerste demo’s.

Deze opstartfase bracht hen op de radar van regisseur Adriaan van Aken en leidde tot de creatie van de soundtrack voor de multidisciplinaire voorstelling Surfer Rosa Begijntje van Het Nieuwstedelijk door S T I L L L .

De recensies van die voorstelling zijn unaniem lovend over de muziek:

“Rockend en intiem, gaat dat samen? Absoluut!”

“De zachte woorden van Timmermans vinden een verrassende metgezel in de stomende sound van S T I L L L . Anders gezegd: Timmermans verwoordt de zachte ziel van het begijntje, S T I L L L verklankt het pompende verlangen van haar hart.”

Knack

“De tekst krijgt extra dynamiek door de contrastrijke set van S T I L L L het nieuwe project van zanger-drummer Pieterjan Vervondel (Madensuyu) en gitarist Mirko Banovic (Arno). Denk energieke drums en vinnige bas.”

De Standaard

“muziek zal altijd de kunstvorm zijn die het dichtst bij vreugde, verdriet en herinneringen staat. En dat hebben ze bij Het Nieuwstedelijk volledig begrepen.”

Veto

In de slipstream van deze voorstelling releaset S T I L L L in februari 2022 een eerste single:

Na die etappe als medespelers in de voorstelling en de daaraan verbonden eerste single, verlegt S T I L L L de focus in de zomer van 2022 opnieuw naar het eigen puur muzikaal pad en de opname en release van een eerste EP, een reeks zomerconcerten en een release tournee in de winter.