Maxime Arnould

Maxime Arnould is regisseur. Hij werd geboren in 1992 in Reims (Frankrijk). Na een opleiding als acteur aan de Comédie de Reims, Centre Dramatique National, studeerde hij regie in Brussel aan het I.N.S.A.S (Institut National Supérieur des Arts du Spectacle) waar hij in 2019 afstudeerde.
Hij is zowel regisseur als performer in zijn samenwerkingen met andere kunstenaars. In mei 2018 neemt hij deel aan het project The Notes als notulist en assistent van choreografe Ivana Müller in het kader van het Kunstenfestivaldesarts.

In 2019 assisteert hij regisseur Paola Pisciottano tijdens het XS-festival voor haar documentairevoorstelling EXTREME-MALECANE. Voor het seizoen 2019-2020 is hij ook de assistent van regisseur Mikael Serre, voor zijn voorstelling Les brigands, een adaptatie van F.Schiller gemaakt door MAC-Créteil. Zijn werk als performer gaat door met zijn deelname aan het toneelstuk MUR/MER van Elsa Chêne, in het Théâtre de la Ville en in het centrum van Wallonië-Brussel (Parijs) in het kader van het programma Danse Élargie in september 2019, alsook aan het komende werk la pastorale du périph’ van Aurélien Leforestier, een creatie die voor 2022-2023 gepland is.
Hij werkt momenteel aan zijn eerste voorstelling, Hello world.