Earths – Louise Vanneste / Rising Horses

Wat wij mentale reizen noemen (gedachten, dromen…) vertegenwoordigt volgens de etnoloog Charles Stepanoff de helft van ons leven. Onze verbeelding is toekomstgericht. Het maakt een empathische en subjectieve verbinding mogelijk met wat anders is.

In een woestenij luisteren vier mensen naar onze voorouders: algen, wortels, varens, …
Verbeelden als een plant, om zijn standpunt te ontdekken. Een plezier van de verbeelding dat het lichaam mobiliseert. Het wordt deze open ruimte die bewegingen mogelijk maakt van acties, gedachten, verdwijningen, anonimiteit, efemere verblijfplaatsen.

Elke danseres is een atmosferische hut uit de nevelen van de tijd, klaar om het voorwerp van haar gedachte te belichamen. Een choreografische oraliteit is geboren. Het lichaam verbindt en ontkoppelt zich met zichzelf en zijn omgeving, ten prooi aan zijn eigen verhalen en aan de toestand van de wereld op deze plaats, deze avond.

De toeschouwer wordt uitgenodigd, in een bifrontaal verband, naar de rand van deze woestenij waar subtiliteit een spektakel wordt. Een ecosysteem op de scène gemaakt van een tapijt van mossen, variaties in het licht als zovele bijzondere momenten en een geluidsgebaar dat de tijdelijkheid van het werk in één enkele beweging traceert.


PREMIERE : 22 Oktober 2021, Charleroi Danse (Charleroi, BE)


credits

Concept & choreografie: Louise Vanneste 
Dramaturgie: Sara Vanderieck
Geluid: Cédric Dambrain
Decorontwerp & belichting: Arnaud Gerniers 
Choreografie & dans: Paula Almiron, Amandine Laval, Léa Vinette, Castelie Yalombo
Kostuums : Jennifer Defays

Productie & verkoop : Alix Sarrade (Alma Office) 
Administratie : Gabriel Nahoum
Dank aan: Jeanne Colin, Lucas Katangila, Katia Petrowick, Jason Respilieux & Jonathan Schatz

Productie : Rising Horses 
Coproductie : Charleroi danse, DC & J Creations, les Halles de Schaarbeek en het Théâtre de Liège. 
Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel en de Tax Shelter van de Federale Regering van België en Inver Tax Shelter. 
Louise Vanneste / Rising Horses wordt gesteund door het Théâtre de Liège (2018-2022). Louise Vanneste is een geassocieerd kunstenaar bij de Hallen van Schaarbeek.